Therapeuten

therapeut Caroline Vercauteren
mdtp caroline vercauteren

Caroline Vercauteren

logopediste

Ze studeerde logopedie aan Arteveldehogeschool te Gent en behaalde in 2004 haar diploma. Naderhand werd dit aangevuld met gespecialiseerde opleidingen omtrent slikstoornissen, dyslexie, dysorthografie, dyscalculie, taalstoornissen, neurologische stoornissen enzovoort. De laatste jaren geraakte ze meer geïnteresseerd in slik- en myofunctionele problemen. In 2016 had de wereld van OMFT geen geheimen meer door de intensieve cursus van Peter Helderop.

In 2017 startte ze ook met het postgraduaat dysfagie (slikproblemen) in Arteveldehogeschool te Gent. Dit werd succesvol (en met pakken ervaring) afgerond in 2019. Via de BSSD (Belgian Society for Swallowing Disorders) volgde ze in april 2018 de eerste cursus van FEES-onderzoek van Susan Langmore in België. Hierdoor kunnen ook mensen met slikproblemen op een geïndividualiseerde manier geholpen worden. Eind 2020 werd ze een MDTP therapeut (McNeill Dysphagia Therapy Program), zodat mensen met slikproblemen nog beter geholpen worden. Momenteel is Caroline al meer dan 15 jaar werkzaam als (zelfstandig) logopediste, waarbij zij reeds met heel wat verschillende logopedische moeilijkheden bij zowel kinderen als volwassenen in contact kwam.

Haar interesse in de behandeling van spraak- en slikstoornissen leent zich als drijfveer voor het opstarten van een gespecialiseerde multidisciplinaire vestiging van VECA logopedie in Maldegem, waar zij geboren en getogen is. Caroline is erkend lid van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten (VVL).

therapeut Luna Van Renterghem

Luna Van Renterghem

logopediste

Luna studeerde logopedie aan de VIVES hogeschool te Brugge. Ze startte eerdere onzeker en twijfelachtig aan haar opleiding. Ze heeft voor deze opleiding gekozen, omdat ze in het verleden zelf logopedie heeft gevolgd. Doorheen haar studiejaren heeft ze veel ervaring en kennis opgedaan. In 2020 studeerde ze af en was ze enorm blij om zichzelf logopediste te noemen. Na haar studies probeert ze zichzelf vaak bij te scholen door bepaalde bijscholingen/studiedagen te volgen.
 

Haar voorkeur ligt voornamelijk bij het onderzoeken en behandelen van kinderen en jongeren met spraak-, taal- en/of leerstoornissen. Ze vindt een goede communicatie en interactie tijdens de therapie van groot belang. Ze wil dat elk kind, maar ook de betrokken ouders zich goed voelen bij haar. Ze haalt veel voldoening uit de therapie als ze kinderen ziet openbloeien, groeien en zelfvertrouwen ziet krijgen.

therapeut Nele Ghyoot
toegepaste psychologe Evelyne Vercauteren

Evelyne Vercauteren

toegepaste psychologe

Zij studeerde in 2009 af aan de Hogeschool West-Vlaanderen als Bachelor in de toegepaste psychologie. Sindsdien is ze werkzaam in een Centrum voor Leerlingenbegeleiding (in West-Vlaanderen). Sinds enkele jaren vervoegde ze zich ook in onze praktijk om het psychodiagnostisch deel op zich te nemen. Door haar vele jaren praktijkervaring in het CLB kan ze de hulpvragen bij kinderen en jongeren met diverse problematieken beantwoorden.